Banner

Home 4X4

4X4 PDF Afdrukken E-mailadres

Op zondag 26 juni 2022wordt voor de 21° keer een nationaal 4 X 4 evenement op de terreinen van de Steenbakkerij Egem (Wienerberger) aan de Brugsesteenweg in Pittem-Egem georganiseerd. Sinds 2009 is dit het enige overblijvende groot 4x4-evenement in België.

bekijk deze youtube filmpje om een fantastisch idee te krijgen van het evenement:

http://youtu.be/zy7Rs0P2YDE

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&;v=MFmuQnT_5C0&NR=1

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&;v=XlKWn5zXcYA&NR=1

bekijk deze fotogallerij van de editie 2013

http://portfolio.fotodanny20.be/#!album-192

4x4 liefhebbers van over het ganse land en er buiten (Frankrijk, Nederland, Duitsland, zelfs Engeland) komen hier naartoe. Het magazine 4x4 PLUS organiseert dit evenement samen met onze club en maakt gezien de unieke locatie deze gebeurtenis tot zijn “jaarlijkse lezersdag”.

Vorig jaar werd het record aantal inschrijving verbroken met maar liefst 500 wagens. Het feit dat ons 4x4 Event het enige is dat op nationaal vlak blijft voortbestaat is daar natuurlijk niet vreemd aan.

Via roadbooks met onderscheid tussen Off Road en SUV, kunnen de deelnemers verschillende parcours op onverharde wegen in de streek afleggen, die hen telkens na anderhalf uur terugvoeren naar het expo-dorp, waar er dus doorlopend drukte heerst.

Er zijn uitgestrekte pistes aangelegd in de kleigroeve zelf, doorspekt met soms spectaculair steile hellingen. En bovendien hebben we daar onze befaamde "kleiput", goed zichtbaar vanuit het expo-dorp, waarin sommige deelnemers bijna de ganse dag doorbrengen.

Op het terrein is er naast de grote tent met cafetaria een expodorp voor invoerders van terreinwagens en accessoirehandelaars. Voor hen is een apart demonstratiecircuit aangelegd.

De toegang voor het publiek is gratis voor beide dagevenementen en er is een grote stemmige centrale tent waar eten en drank te krijgen zijn.

het programma van de dag ziet er als volgt uit:

    • 9u00: opening secretariaat
    • 9u30: opening pistes
    • 16u00: sluiting demo-parcours
    • 17u30: sluiting pistes
    • 18u00: einde van het evenement